Waarom zijn superbowl reclamespots zo duur?

de superbowlDit weekend is het in de VS weer de SuperBowl. Dat is niet alleen hét sportieve hoogtepunt van het Amerikaanse sportjaar, het is ook de hoogmis van de reclame. Dit jaar spelen de Kansas City Chiefs tegen de Philadelphia Eagles, en het zal ongetwijfeld weer ge-wel-dig worden.

Heb je je ooit afgevraagd waarom bedrijven miljoenen euro’s uitgeven aan 30 seconden tijd tijdens de Super Bowl? In deze blog gaan we dieper in op waarom dit zo is.

De Super Bowl: Hét evenement van het jaar

De Super Bowl is niet zomaar een voetbalkampioenschap. Het is ’s werelds grootste sportevenement en trekt jaarlijks miljarden kijkers over de hele wereld. Het is een evenement waar het hele gezin samenkomt om naar de wedstrijd te kijken en waar bedrijven hun grootste en meest creatieve reclamecampagnes lanceren.

De kracht van televisiereclame

Hoewel online advertising steeds belangrijker wordt, is televisiereclame nog steeds één van de meest krachtige manieren om je boodschap over te brengen. De Super Bowl is hiervan het ultieme voorbeeld. Bedrijven weten dat er een enorm publiek is dat naar de wedstrijd kijkt en ze willen hier graag deel van uitmaken.

De aandacht van miljarden mensen

Door een reclame tijdens de Super Bowl te lanceren, weet je zeker dat miljarden mensen je boodschap zullen zien. Het is de perfecte kans om op een grote manier te adverteren en je product of dienst onder de aandacht te brengen van een breed publiek. En omdat de wedstrijd zo’n groot publiek trekt, weten bedrijven ook zeker dat deze aandacht ook betekent dat ze veel mensen bereiken die ze anders misschien nooit hadden kunnen bereiken.

Het creëren van een impact

Met zo’n groot publiek is het belangrijk dat je reclame indruk maakt. Bedrijven weten dat ze maar 30 seconden hebben om de aandacht van de kijkers te trekken en ze willen daarom zoveel mogelijk uit die tijd halen. Dit betekent dat ze hun allerbeste reclames maakten, met de meest creatieve ideeën en de beste special effects.

De waarde van de Super Bowl als marketinginstrument

Door deze combinatie van een groot publiek, impactvolle reclames en de unieke kans om op zo’n grote schaal te adverteren, is het geen verrassing dat bedrijven miljoenen euro’s uitgeven aan een Super Bowl reclame. Maar het is niet alleen de kosten van de advertentie zelf; bedrijven moeten ook rekening houden met de kosten van productie, special effects en promotie. Het resultaat is een hoge prijs voor een 30-seconden spot tijdens de Super Bowl, maar de waarde die dit oplevert, is onbetaalbaar voor veel bedrijven.

De resultaten van Super Bowl reclames

Niet alleen leveren Super Bowl reclames op korte termijn aandacht en impact op, ze blijven ook op lange termijn effect hebben. Bedrijven rapporteren vaak een significante toename van verkoop, zoekverkeer en merkbekendheid na de Super Bowl. Dit komt door het enorme publiek dat de reclames ziet, maar ook door de herhaalde aandacht die ze krijgen op social media en nieuwsberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *