Blog Archives

Volkswagen: vertrouw niet alle oude mevrouwtjes…

Dit heeft alles wat een goed reclamefilmpje moet hebben: humor, focus op core values van het bedrijf en leuke beelden om je ogen aan het scherm te houden. Ik ben sowieso al een fan van leuke reclamefilmpjes van automerken, maar deze komt nu toch echt wel binnen bovenaan de lijst van topreclamefilmpjes.

Volkswagen staat dan wel in een gigantische shit storm momenteel met hun fraudezaak in de VS – maar dit maakt voor mij alles goed! 🙂

Origineel is het wel, ja.

Reclamebudget op? Geen geld of ideeën voor een filmpje? Geen probleem! Laat je medewerkers een bekend nummer inzingen en laat de magazijnier filmen! Dat moeten ze hebben gedacht bij Decathlon, althans zij die werken in Saint-Dié in Frankrijk. Decathlon is is een Franse keten in sportmaterialen die vooral in Europa zeer groot is. Maar ze zitten ook in de rest van de wereld. Ze hebben de oversteek naar de Verenigde Staten gemaakt maar dat project werd stopgezet in 2006. Desalniettemin is de keten bij ons zeer populair: goedkopere en duurdere sportmaterialen, voor elk wat wils en voor elk budget. Winkelen daar doe je doelbewust. Maar met de eindejaarsperiode in zicht, dachten deze mensen nog wel een graantje mee te pikken.

Een sporttruitje voor de papa die graag fietst? Of een paar in-line skates voor het jongere nichtje? Allemaal te vinden bij Decathlon!

Low budget, goed moment om dit de wereld in te sturen: perfect zou je denken. Ware het niet dat de mensen in het filmpje absoluut niet kunnen zingen… 😀 Het is zo erg dat het om te lachen wordt. Ik zou het persoonlijk niet beter doen, maar goed, ik zet dan ook niets zelf gezongen op het internet.

Hieronder het filmpje. Zet het geluid niet te hard. 😉 En ach, het is het idee dat telt, toch? Dit wordt volgens mij een internethit!

Nieuwswaarde…

Een heel sterk filmpje voor een Britse krant, The Guardian. In deze reclame wordt een oeroud sprookje gepresenteerd als waargebeurd feit, om aan te tonen hoe nieuws meer is dan een verhaaltje. Iets gebeurt, en komt in de krant terecht, maar vanaf dat moment gaat het een heel ander leven leiden. Mensen geven hun mening via forums en discussiegroepen of kunnen reacties achterlaten. Van daaruit komen nieuwe theorieën en worden bepaalde dingen anders bekeken. Hoe het verhaaltje hier afloopt, kan je zelf bekijken in het filmpje!

Schitterend wel hoe The Guardian in de verf zet dat zij werkelijk “The Whole Story” proberen te brengen. Let goed op alle details.

Een zeer origineel reclamefilmpje dit.

Het was een goede week voor reclamefilmpjes. Adweek, de Amerikaanse website met interesse in alles reclame-gericht, lijstte deze week de beste commercials op uit 2012. Veel kijkplezier!