Blog Archives

Prachtige satire-advertentie over Bitcoin scams

Bitcoin gaat hard. Momenteel staat de bitcoinprijs op zo’n $41.000 en het lijkt erop alsof we nog wel een stukje omhoog gaan met grote instituties als Grayscale en nu zelfs Amerikaanse banken die BTC lijken te ondersteunen. Prachtig. Maar: er is ook sprake van heel wat fraude, oplichting en misbruik van de onwetendheid van mensen die wel eens van Bitcoin gehoord hebben, maar niet weten wat het nu écht is. Daar speelt deze satirevideo mooi op in.

Nee, zo duidelijk zijn de meeste Bitcoin-scams niet, maar het zit wel vaak in deze richting. Trap er niet in! Koop een bitcoin, en zet hem veilig weg. Dàt is het beste advies dat iemand je kan geven!

Volkswagen: vertrouw niet alle oude mevrouwtjes…

Dit heeft alles wat een goed reclamefilmpje moet hebben: humor, focus op core values van het bedrijf en leuke beelden om je ogen aan het scherm te houden. Ik ben sowieso al een fan van leuke reclamefilmpjes van automerken, maar deze komt nu toch echt wel binnen bovenaan de lijst van topreclamefilmpjes.

Volkswagen staat dan wel in een gigantische shit storm momenteel met hun fraudezaak in de VS – maar dit maakt voor mij alles goed! 🙂

Hoe géén matras verkopen…

Dit is natuurlijk geen échte commercial, maar het filmpje is zo grappig dat ik het toch even moest delen.

Gary van Gary’s Mattress Company maakt de meest racistische commercial ooit gemaakt. In 54 seconden slaagt hij erin om zowat elke minderheid in de Verenigde Staten te schofferen. Zoals gewoonlijk op YouTube zijn de comments minstens even geniaal dan het filmpje. Enkele gouden voorbeeldjes:

Commercial comments

Ik kan bijna niet wachten tot de Antwerpse matrassenshop YourSleep.be ook zo’n filmpje maakt over de Antwerpse minderheden… Oh wacht… dat is misschien niet zo’n goed idee… 😉

 

DollarShaveClubDotCom

“OUR BLADE OUR FUCKING GREAT”

Geniale reclame. Goedkoop, werkt, en ik ben zeker dat ze hier duizenden sales mee hebben gescoord!