Blog Archives

Informatieve reclamefilmpjes: Suivo Telematics

Een cutting edge Belgisch bedrijf in de GPS-niche, maar vooral een bedrijf dat goed begrepen heeft dat goede video-content op het internet niet kort-kort moet zijn maar vooral boeiend en goed informerend. Als dochter van de Chronos-groep hebben ze natuurlijk de resources om voor mooie filmpjes te zorgen, maar dit knappe filmpje waarin ze één van hun succesvolle cases toelichten is toch vooral een voorbeeld van hoe het moet. Duidelijke info, kwalitatieve stemmen en mooie beelden die schetsen hoe hun product het dagdagelijkse werk in de onderneming van hun klant heeft vergemakkelijkt.

Mooi werk, Suivo!

Raar… maar leuk!

Een beetje een aparte reclamespot voor deze ook wat aparte camera van Sony. Een off-screen stem stelt Kanaal-Z Presentatrice Ilse De Vis enkele vragen, en deze beantwoordt in stijl alle vragen OP beeld. Ik kan me inbeelden dat Ilse haar stralende glimlach daar voor iets tussenzit…

Leuk, en informatief – maar toch ook een beetje raar. Hoe dan ook, na het bekijken van dit filmpje ben je op de hoogte van de features van de Sony-camera – zelfs de hele saaie technische – en dàt leek me net de bedoeling! :

Nieuwswaarde…

Een heel sterk filmpje voor een Britse krant, The Guardian. In deze reclame wordt een oeroud sprookje gepresenteerd als waargebeurd feit, om aan te tonen hoe nieuws meer is dan een verhaaltje. Iets gebeurt, en komt in de krant terecht, maar vanaf dat moment gaat het een heel ander leven leiden. Mensen geven hun mening via forums en discussiegroepen of kunnen reacties achterlaten. Van daaruit komen nieuwe theorieën en worden bepaalde dingen anders bekeken. Hoe het verhaaltje hier afloopt, kan je zelf bekijken in het filmpje!

Schitterend wel hoe The Guardian in de verf zet dat zij werkelijk “The Whole Story” proberen te brengen. Let goed op alle details.

Een zeer origineel reclamefilmpje dit.

Het was een goede week voor reclamefilmpjes. Adweek, de Amerikaanse website met interesse in alles reclame-gericht, lijstte deze week de beste commercials op uit 2012. Veel kijkplezier!

Tetris voor Nintendo Game Boy

Vandaag een filmpje uit de jaren ’80 toen Tetris immens populair werd dankzij Nintendo. Het spel werd uitgevonden door ene Alexey Pajitnov, een Russische computerprogrammeur. (Moet wel cool zijn, de ontwerper zijn van het meest verspreide en gespeelde spel ter wereld. Hij heeft er nooit een frank voor gezien op dat moment, maar dat is een ander verhaal.) Tetris is ook nu nog altijd populair en wordt nog steeds voor verschillende platforms verspreid. Ook Blokken, het spelprogramma met Ben Crabbé dat één al uitzendt sinds 1994, gebruikt Tetris als spelelement.

Ah, Nintendo. Wat was dat toch een mooie tijd.

iPhone 5: We gave up… But you’ll buy it anyway.

Een veelzeggende parodie op een reclamespot voor de iPhone 5. Een echte typische hipster vertelt over de nieuwe “onnodige” veranderingen die zijn aangebracht en vermeldt terloops ook even wat “maar” de prijs is. Ook de slagzin is goed gevonden. Ik heb toch ook de indruk dat er velen zijn die het gewoon kopen omdat er een appeltje op staat… Overhypet?